FAQ

Mitä valmennus on käytännössä?

Hauskaa! Valmennukseen sisältyy yhteensä 12 valmennuspäivää, joiden aikana käydään läpi eri teemoja. Opitut asiat sovelletaan käytännössä toteutettavaan projektiin, jonka kautta osaaminen mitataan. Valmennuksen päätteeksi ei siis ole koetta, vaan projektin toteutus. Valmennuksesta ei vedä opettaja, vaan valmentaja ja oppimistyyli eroaa normaalista. Tarkoitus on innostaa ja innostua ja tekemällä oppiminen on myös hauskaa!

Millaista oppiminen on?

Valmennuksessa opitaan tekemällä! Valmennuspäivien aikana ei istuta hiljaa pulpettien ääressä, vaan asioista keskustellaan ja opitaan uutta sohvilla ja säkkituoleilla istuen. Pelkkää loikoilua homma ei kuitenkaan ole, vaan valmennuksessa pääset haastamaan ajatuksiasi sekä jakamaan niitä muiden kanssa. Mitä opitaan valmennuspäivien aikana, sovelletaan suoraan toteutettavaan projektiin. Kokeet voit siis unohtaa!

Valmennus kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta en ole kiinnostunut yrittäjyydestä. Voinko silti lähteä mukaan?

Ehdottomasti. Yrittäjyys on yksi vaihtoehto. Opit valmennuksessa yrittäjämäistä asennetta, mistä on hyötyä missä tahansa työpaikassa.

Mitä valmennus maksaa?

Ei mitään ja kaupanpäälle saat vielä ruoat valmennuspäivinä.

Mitä opintoja valmennuksesta saa?

Riippuen oppilaitoksesta opinnot kirjataan valinnaisiin, vapaasti valittaviin tai ATTO- opintoihin. Yhteensä 4 kurssia/ opintoviikkoa.

Onko työttömät ja opiskelijat samassa ryhmässä?

Työttömät nuoret ja opiskelevat nuoret toimivat omissa ryhmissään. Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä yhteistyötä ryhmien välillä.

Pitääkö minun olla työelämävalmennuksessa, että pääsen mukaan?

Se on yksi vaihtoehto, mutta riittää, että olet työtön työnhakija ja alle 30-vuotias.

Menetänkö Te-toimistosta saamiani tukia jos lähden valmennukseen?

Et, etuutesi säilyvät samana.

Kuka päättää toteutettavan projektin?

Valmennusryhmä päättää projektin. Toteutusta mietitään yhdessä valmentajan kanssa.

Viekö valmennus paljon vapaa-aikaa?

Valmennukseen kuuluu 12 valmennuspäivää, mahdolliset projektipalaverit matkan varrella, sekä toteutettava projekti. Töitä tehdään koulupäivien/ työharjoittelun tms. ohella, joten jonkin verran vapaa-aikaa hommaan kuluu. Lupaamme kuitenkin, että jäät hommasta reilusti plussan puolelle. Toteutettavan projektin laajuus kannattaa suhteuttaa siihen, miten paljon haluatte tiiminne kanssa käyttää aikaa työn tekemiseen.

Ketä valmennuksessa on mukana?

Opiskelevien nuorten ryhmään valitaan 7 opiskelijaa jokaisesta oppilaitoksesta. Työttömien nuorten ryhmään valitaan n. 20 henkilöä aiemmasta taustasta riippumatta. Mukaan lähtee yleensä samanhenkisiä ihmisiä, joten uusia naamoja ei kannata jännittää. Uusia kavereitakin saattaa valmennuksesta tulla!